Home Koken met kruiden Kruiden A-Z Producten Over Verstegen Uitgelicht

Kruiden A-Z Hoe smaakt het en waar komt het vandaan?

Kruiden A-Z Bewaren Bereidingstechnieken
E-mail: Print:

Kardemom

Kardemom zoom

Kruidig feit

Kauw na het eten van knoflook op wat kardemomzaad en weg is je mondgeur!

Kardemom wordt gebruikt in gebak en koekjes maar ook in koffie. Het is ook lekker in hartige gerechten zoals curry's, vlees en vis.

Smaakomschrijving

Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Herkomst

Kardemom groeit voornamelijk in Zuidoost-AziŽ en Midden-Amerika. Verstegen kardemom wordt in Guatemala ingekocht.

Kwaliteit

Bewaar de peulen, zaadjes of poeder in een afgesloten verpakking op een droge, koele plek.

Bekijk ons assortiment producten

Nieuw

MARINEREN in 2 minuten? Dat kan!